Українські студенти в Кельні: візит на масштабний форум, екскурсія в Музей шоколаду і гранти до $ 100 тис

Поїздку організував Фонд Бориса Колеснікова

Тридцять українських студентів побували на найбільшій в світі кондитерської виставці в Кельні. Всі вони – переможці конкурсу "Харчові технології", який вже вдруге проводить Фонд Бориса Колеснікова. Крім участі у виставці Фонд подарував студентам екскурсію Кельном і в Музей шоколаду.

Наймасштабніша подія "солодкої" індустрії

"ISM – це наймасштабніша подія в "солодкій" індустрії. Саме сюди з усього світу їдуть виробники показати свої новинки. Я знаю про цю виставку давно і стежила за нею, але ніколи не думала, що потраплю сюди. І ось я тут. Виставка навіть грандіозніша, ніж я уявляла", – ділиться враженнями студентка Харківського державного університету харчування та торгівлі Валерія Смольякова.

До слова, в цьому році в ISM взяли участь 1 700 виробників з 76 країн світу. Свою продукцію презентували як лідери ринку Barcel, Lambertz, Sölen, Colombina, Sorini, Ricola, Kambly, так і новачки бізнесу.

Реклама

Деякі зі студентів обговорили на виставці свої проекти з виробниками. Так, Анастасія Паталашка стала однією з переможниць конкурсу, запропонувавши випускати цукерки з гарбуза, меду і какао.

"З деякими виробниками я поспілкувалася, розповіла про свої цукерки з гарбуза. Вони сказали, що ідея хороша і її треба втілювати – це дуже надихнуло працювати далі", – поділилася Анастасія.

На виставці до молоді приєднався Президент благодійного Фонду Борис Колесніков і розповів ще про один конкурс, після якого молоді фахівці зможуть отримати грант на 50-100 тис. доларів на реалізацію своїх проектів.

Реклама

"Ми виділили гроші молодими підприємцям, які можуть захистити проект. Тобто, вони повинні зробити продумати технологію, а гроші від Фонду вони зможуть витратити на техніку і організацію виробництва. Ми скоро опублікуємо всі умови конкурсу на своєму сайті і почнемо збирати заявки", – розповів президент Фонду Борис Колесніков.

Собор і архітектура – чим Кельн запам'ятався студентам

Також студенти відвідали Кельнський собор, собор святого Мартіна, Ратушу, Площа Старий Ринок, Музей парфумів, Міст Гогенцоллернів і Музей шоколаду.

Реклама

Кельнський собор давно став символом міста. Він займає третє місце в світі серед найвищих церков. На його зведення пішло 227 років, не рахуючи перерви в чотири століття. Це єдина споруда Кельна, яка вціліла після другої світової.

"Я займаюся малюванням. І у мене був урок з історії мистецтва, про цей собор я багато знаю, але те, що бачила в книзі і на власні очі – дві різні речі. У книзі він просто чорно-білий і не викликає ніяких емоцій. А коли ти стоїш перед Собором, то не можеш навіть словами висловити захоплення", – поділилася Аліна Макарова, студентка Костянтинівського вищого професійного училища №113.

Також студенти побачили Церкву святого Мартіна, побудовану на місці римських купалень. Дивовижна будівля, прекрасно вписалася в міський архітектурний ансамбль і ландшафт. Цей храм був повністю зруйнований під час останньої війни, і відновлений до 1960 року. А в Музеї духів переможцям конкурсу Фонду Бориса Колесникова розповіли про винахід одеколону в Кельні і показали, якими парфумами користувалися Марк Твен, Томас Манн, принцеса Діана і керівники Німеччини.

"Кельнський собор, шоколад і місцеве пиво Кельш – три речі з якими у мене асоціюється Кельн. Собор – у трійці найвищих і старих церков світу. А в Музеї шоколаду можна не тільки подивитися на солодощі, але і спробувати його. Ще тут є культура пива: місцеві любителі напою збираються в пабі – процесією з барабанами і піснею. У нас такого немає", – розповів Володимир Самарін, студент Національного університету харчових технологій.

Музей шоколаду – найпопулярніший у Німеччині

Музей шоколаду в Кельні входить до десятки найпопулярніших музеїв Німеччини. Його в 1993 році відкрила кондитерська фірма "Імхофф-Штолльверк", що працює з 1839 року.

"Музей шоколаду в Кельні – найвідоміший. Коли ми були в Музеї, я показував нашим технологам фотографії фабрик 10-30 років минулого століття. Сьогодні це земля і небо. Якби всі були зайняті: авіаційні заводи, автомобільні працювали, всі фабрики, то Україна була б досить успішна. Чим більше нашої молоді буде відвідувати такі місця, тим впевненіше ми будемо в майбутньому України", – зазначив президент Фонду Борис Колесніков.

У Музеї шоколаду продемонстрована вся історія шоколадної справи, яка налічує понад тридцять століть. Почалося все з ацтеків – вони вважали шоколад "їжею богів". Значна частина виставки присвячена рецептами шоколаду народів Латинської Америки – саме вони першими навчилися переробляти какао-боби. Тут зібрана вся техніка та інструменти, пов'язані з шоколадною промисловістю: спеціальні ножі для зрізання какао-бобів, кошики для їх перевезення і перші механізми, колись використовувалися для переробки плодів. І так до сучасних технологій. Наприклад, в окремому залі представлена ​​продукція фірм, що займають в наші дні чільні позиції на ринку шоколадної продукції. Тут можна дізнатися безліч цікавих і цікавих фактів з історії таких марок, як Kinder Surprise, Mars, Snickers, Ritter Sport, Milka і інших.

1/7

Одним з найбільш вражаючих експонатів Музею є величезний шоколадний фонтан висотою 3 метри, в якому циркулюють близько 200 кг шоколаду. До речі, їсти шоколад можна прямо з фонтану.

"Я не думав, що історія шоколаду настільки велика. Особливо вразило, як змінилася, ускладнилася і вдосконалилася технологія його приготування, хоча компоненти залишилися ті ж. Було цікаво спробувати шоколад на різних етапах готовності", – поділився Сергій Бабаєв з Харківського державного університету харчування та торгівлі.

Крім того, в Музеї є теплиця, міні-фабрика, цех кондитерських виробів і магазин. У теплиці вирощують какао-боби і інші рослини, які використовуються для шоколадоваріння. В оранжереї підтримуються кліматичні умови тропіків. На міні-фабриці можна побачити, як виробляється шоколад сьогодні: процес повністю управляється комп'ютерами – механізми замішують масу, розливають гарячий шоколад у форми, потім охолоджують і упаковують готові вироби. А в цеху кондитерських виробів роблять трюфеля і шоколадні фігурки. Щодня тут випускають 400 кг шоколадних продуктів. Всі кондитерські вироби продаються в невеликому магазині на першому поверсі Музею, куди солодощі доставляють прямо з цехів.

Читайте також:

Реклама на segodnya.ua Реклама
Всі новини
Останні новини
Показати ще
Реклама на segodnya.ua Реклама
Говорить президент України
Більше заяв Зеленського
ЗСУ: головне
Докладніше
Війна в Україні з космосу
Більше новин
🙏 Keep Calm
Допомога під час війни
Більше новин
Хроніка обстрілів
Більше про це
У пошуках роботи
Знайти своє місце!
🏠 Квартирне питання
Новини нерухомості
🚘 Актуалка для автовласників
Що ще нового?
"Разом нас багато"
Нас не подолати
⚽ Фан-сектор
Вболівай за футбол!
Be in Techno Trends
Слідкуй за новинами
⭐ Срачi прибули
Більше скандалів
🔮 Прогнози та гороскопи
Що ще кажуть зірки?
Герої не вмирають!

Позивний “Депутат”... Сергій Компанієць - старшина роти 93-ї окремої механізованої бригади “Холодний Яр”. Воював на передовій з 2014 року. Хлопці називали 47-річного старшину батьком, бо він допомагав і вчив кожного. Загинув у бою під Ізюмом, прикриваючи побратимів. Його 16-річний син пішов вчитись у військовий коледж…

Історія героя
статистика
Курс криптовалюти сьогодні

Валюта

Ціна, usd

Bitcoin (BTC)

64200.16

Bitcoin Cash (BCH)

481.63

Binance Coin (BNB)

607.26

Ethereum (ETH)

3157.74

Litecoin (LTC)

83.67

ЗАПРАВКИ
Паливо сьогодні
95+
95
ДП
ГАЗ
53,60
53,09
50,82
27,60
55,88
53,88
54,88
26,89
56,53
55,24
55,04
27,56
56,90
54,90
54,09
28,64
56,99
55,99
56,68
28,29
59,88
56,91
56,99
28,79
59,99
57,99
57,99
28,97
59,99
57,99
57,99
28,98
60,99
59,99
59,99
29,48
-
52,21
51,06
26,81
Наша економіка
5 головних цифр
1
Споживча інфляція Споживча інфляція
18%
2
Облікова ставка Облікова ставка
25%
3
Офіційний курс євро Офіційний курс євро
29,7 грн
4
Офіційний курс долара Офіційний курс долара
29,25 грн
5
Міжнародні резерви Міжнародні резерви
$22,8 млрд
Знати більше💡
Валюта
Курс гривні сьогодні

Валюта

Ціна (грн)

Долар США ($)

39.47

Євро (€)

42.18

"Ми з України"
Наш плейлист

PROBASS ∆ HARDI

"Доброго вечора"

PROBASS ∆ HARDI

Макс Барських

"Буде весна"

Макс Барських

Олександр Пономарьов

"Україна переможе"

Олександр Пономарьов

Антитіла

"Топити за своє"

Антитіла

ТНМК и Kozak System

"Мамо"

ТНМК и Kozak System
Співаймо разом!

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти