У Сумах відбувся чемпіонат з поїдання вареників. Охочих поласувати однією з найвідоміших страв української кухні знайшлося близько двох сотень.
Варені, на пару, смажені. Білі, рожеві та жовті. З більш ніж десятьма
видами різних начинок на будь-який смак і колір.
Готували вареники студенти кафедри харчових технологій Сумського аграрного університету.
В цілому гості фестивалю з'їли понад дві тисячі вареників.
Раніше ми писали, що вареники з картоплею в Україні за рік подорожчали на третину.
За даними аналітиків, в ціні додали всі класичні інгредієнти:
- борошно для приготування страви на сім'ю з чотирьох осіб коштує майже 7 грн;
- картопля – 6 грн;
- масло – 9 грн;
- сало – 11 грн;
- сметана – 13 грн.
Тому вареники з картоплею, піджаркою і сметаною цього року коштуватимуть 47,5 грн проти 37 грн торік.
У Києві на ХХХ Міжнародній агропромисловій виставці "Агро-2018" вже другий рік поспіль Київська область встановила національний рекорд України.
Як повідомили в прес-службі КОДА, зареєстровано два нових рекорди – "Герб з найбільшої кількості троянд" і "Найбільший вареник із картоплею".
Читайте також:
- Як приготувати найсмачніші вареники: рецепти тіста і несолодких начинок
- Корисний сніданок від Аніти Луценко: ліниві вареники з ягідним соусом
- Україна в моді: у Франції – сукні-вишиванки, а в Бельгії – голубці і борщ
- День Незалежності-2020: страви української кухні, які варто спробувати кожному іноземцю
- Що люблять їсти українці: карта чоловічих апетитів
- Десерти з кислинкою – 5 апетитних рецептів з чорницею
- Київська область відзначилася найбільшим вареником з картоплею
- Як приготувати найсмачніші вареники з вишнею
- З незвичайною начинкою: як приготувати вареники з полуницею