Вчені з США вивели новий сорт картоплі, які насичений корисними речовинами і має фіолетовий і червоний колір м'якоті, повідомляє прес-служба університету штату Колорадо.
Біологи кажуть, що картопля багата нутрієнтами, вітамінами і корисними речовинами, а також не містить канцерогенів
"Колір шкірки і м'якоті картоплі багато в чому відображає те, що в ній міститься. Наприклад, картопля червоного і фіолетового кольору містить в собі велику кількість антиоксидантів", – пояснюють учені.
За словами вчених, в картоплі також міститься велика кількість вітаміну С, фолієва кислота, мікроелементи, калій, залізо цинк.
Відзначається, що новий сорт картоплі містить приблизно стільки ж антиоксидантів, як лохина або гранат.
Червона і фіолетова картопля, за словами Холма та його колег, майже не містить в собі речовин, які перетворюються в канцерогени при варінні або смаженні. Тому, як жартують вчені, "кольорова" картопля фрі буде набагато корисніше для організму, ніж її звичайна різновид з ресторанів швидкого харчування.
Раніше повідомлялося, що NASA oголосило прo пpoвeдeння екcпepимeнту з виpaщувaння кількох copтів дикoї і дoмaшньої кapтoплі в пуcтелі Атaкaмa в Пepу.