Ми оновили правила збору та зберігання персональних даних

Ви можете ознайомитисЬ зі змінами в політиці конфіденційності. Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з оновленими правилами і даєте дозвіл на використання файлів cookie.

Прийняти

Українці підкорили всіх на фестивалі їжі в Брюсселі

6 вересня, 15:24

Гості свята їжі в бельгійській столиці полюбили страви, приготовані українськими кухарями

Реклама

У Брюсселі, де недавно розгорнули величезний український прапор, проходить відомий у всьому світі фестиваль їжі. Тут представлені страви на будь-який смак – холодні і гарячі, з перчинкою, медом і цукром. І навіть в будні тут відвідувачів хоч відбавляй.

Навколо панує гамір, гучна музика і стукіт столового посуду – атмосфера на заході святкова, навіть незважаючи на дощову погоду. Місцеві та гості столиці зібралися тут скуштувати як національні бельгійські страви, так і поласувати міжнародною кухнею.

А ще – не втрачають можливості насолодитися вишуканим вином. Цього року тут представляють бордо. Виноробів сюди приїхало аж півсотні – вони навіть влаштували курси з історії напою.

Тільки бельгійських шеф-кухарів тут – близько 30. І ще кілька десятків з різних куточків світу, які дивують відвідувачів різними делікатесами.

Серед гостей фестивалю можна зустріти угорців, поляків, китайців і навіть корейців. Їх кухня зараз цікава багатьом. Правда, треба бути обережними: страви можуть бути гострими.

"Це корейська національна кухня. Блюдо називається "кочуджан бульгогі". Це маринована яловичина в дуже гострому соусі", – каже представниця Південної Кореї.

"Сьогодні" познайомилися з в`єтнамцем по імені Йу. Він уже тривалий час живе в Бельгії. Йому подобається смакувати щось нове. Нині він вибрав українську кухню.

"Я не знайомий з вашими стравами, ніколи не куштував, але хочу це зробити. Тому сьогодні це для мене вперше!"- стверджує він.

Як і минулого року, українці на фестивалі користуються великою популярністю.

"Сьогодні ми готуємо кримсько-татарську кухню. Так як Крим був і є Україна! У нас – лангман з локшиною, кримсько-татарський плов з бараниною. Українські страви з кожним роком стають популярнішими. Йдуть, йдуть до нас люди", – каже шеф-кухар з Київ Павло Васянович.

Відвідувачів багато, але шеф-кухарю це тільки в радість.

Нагадаємо, раніше соціологи з'ясували, що чоловіки з різних куточків України відрізняються своїми смаковими уподобаннями. Що люблять їсти українці з півночі, півдня і центру країни, ви можете дізнатися на нашому сайті.

Читайте найважливіші та найцікавіші новини у нашому Telegram

Реклама

Реклама

Новини партнерів

Загрузка...

Новини партнерів

Loading...
загрузка...