Піца під охороною ЮНЕСКО. Всесвітньовідома італійська страва включили до списку Всесвітньої нематеріальної спадщини. Чим піца, приготована в Італії відрізняється від піци, приготованої в десятках інших країн? Щоб з'ясувати це кореспондент Сьогодні Віра Свердлик вирушила на батьківщину піци – в Італії.
Борошно, вода, дріжджі, оливкова олія – класичні інгредієнти для тіста. Але навіть з такого звичайного набору продуктів можна створити справжній шедевр. Це довели італійці. Їх техніка роботи з тестом – отримала визнання ЮНЕСКО і стала культурною спадщиною людства .
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
Професійний піцайола Рафаело каже : майстерно працювати з тестом – це мистецтво і не кожному воно по плечу . Тісто ні в якому разі не можна розгортати качалкою – воно втратить пишність . Його , навпаки , потрібно наситити киснем – а для цього підкинути в повітря .
Але справа не тільки в техніці . Приготування піци для італійців – це в першу чергу , історія та культура .
Піца , приготовлена за всіма правилами – дійсно особлива . Італійський варіант – ні з чим не сплутати .
Серед таких : азербайджанська долма , вірменський лаваш , корейська капуста . А ось українського борщу чи вареників немає . Їх на конкурс поки не подавали . Але це не заважає нам їх любити і ними пишатися . І – це саме той випадок , коли варто поквапитися . Адже італійці – своєї перемоги чекали 7 років .
Раніше ми писали, що кур'єр в ліфті з'їв піцу, яку розвозив.
Також дивіться,як приготувати піцу на хлібі за 5 хвилин.
Читайте також:
- Тапас: все, що потрібно знати про традиційні іспанські закуски
- Як приготувати найсмачнішу солянку
- Рецепт смачного сніданку: рогалики з джемом від Руслана Сенічкіна
- Як приготувати пасту карбонара: рецепт Гвінет Пелтроу
- Що приготувати на сніданок дитині: унікальний рецепт рожевих сирників
- Кращі рецепти: багатошаровий салат з ікри мойви з креветками