Ми оновили правила збору та зберігання персональних даних

Ви можете ознайомитисЬ зі змінами в політиці конфіденційності. Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з оновленими правилами і даєте дозвіл на використання файлів cookie.

Прийняти

Світ може залишитися без шоколаду – вчені

20 листопада 2016, 13:00

Дерева з какао-бобами в Латинській Америці вражає серйозна інфекція

Вчені стверджує, що в світі може не залишитися шоколаду. Фото: misto.news

Вчені стверджує, що в світі може не залишитися шоколаду. Фото: misto.news

Міжнародна група вчених прийшла до висновку, що незабаром в світі може практично не залишитися шоколаду. Причиною цього стане серйозна інфекція, яка вражає какао-дерева в Латинській Америці, передає MistoNews.

Експерти зазначили, що саме Латинська Америка є головним виробником і постачальником какао-бобів, з яких роблять шоколад. На сьогодні проблема ще не встигла завдати серйозного збитку "солодкій промисловості". Але вже через кілька років ця індустрія може зіткнутися з серйозними матеріальними збитками і дефіцитом матеріалу.

Реклама

Трохи вирішити ситуацію може Африка – регіон, який також займається великими поставками какао-бобів. Однак останнім часом там спостерігається посуха, що значно заважає зростанню дерев. За словами фахівців, вже зараз попит на шоколад починає повільно зростати. Це провокує збільшення цін і посилення конкуренції між виробниками.

Читайте найважливіші та найцікавіші новини у нашому Telegram

Реклама

Реклама

Новини партнерів

Загрузка...

Новини партнерів

Loading...