Кондитери заявили, що створили четвертий вид шоколаду поряд з чорним, білим і молочним. Першим за 80 років новим видом шоколаду може стати рубіновий, пише The Independent.
Швейцарський шоколадний гігант Баррі Каллебаут каже, що він використовував рубінові какао-боби. Вчені досліджували їх упродовж декількох років. Аромат і забарвлення цього шоколаду натуральні і виходять без додавання ягід.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
Новий вид шоколаду, названий Ruby через характерний червоний відтінок, може стати першим, що з'явився після створеного в 1930-х роках білого.
Творці говорять, що він привнесе "абсолютно новий досвід смаку, не гіркий, не молочний і не солодкий".
"Рубіновий шоколад освіжає і має легку вершкову текстуру. Смак такий легкий і фруктовий, ви насправді не розумієте, що їсте шоколад", – каже експерт з шоколаду і редактор "галузевої біблії" Kennedy's Confection Ангус Кеннеді.
Раніше вчені назвали п'ять способів, як перетворити шоколад у ліки.