Ми оновили правила збору та зберігання персональних даних

Ви можете ознайомитисЬ зі змінами в політиці конфіденційності. Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з оновленими правилами і даєте дозвіл на використання файлів cookie.

Прийняти

Стейк з пробірки: ізраїльські вчені розповіли про незвичайний винахід

19 січня, 20:34

За їх словами, дана розробка через кілька років стане доступною кожній господині

Ізраїльські вчені навчилися створювати штучне м'ясо. Кажуть, кулінарними експериментами займаються не для того, щоб порадувати шлунки, а для допомоги людству.

Штучне м'ясо створюють в лабораторії ізраїльського міста Яффа. Тут заради стейка не вбивають корову, а вирощують м'ясо в пробірці.

"Ця технологія передбачає, що ми беремо яловичі клітини і стимулюємо їх зростання, щоб отримати м'язову тканину, тобто шматок м'яса, який придатний для вживання. Вчені насичують клітини поживними речовинами", – розповіла професор Суламіф Льовенберг.

Реклама

Вчені зізнаються, що над смаком ще треба попрацювати. Але вже є вже величезна перевага – продукт створений без шкоди для тваринного і навколишнього середовища.

"Виробництво м'яса дуже неефективний процес. Він занадто дорогий, якщо враховувати потребу у воді і землі, яких у нас просто немає. Якщо ж ми представимо штучне вирощування м'ясних клітин – це в десять разів менше води, землі, енергії", – розповів професор Яків Нахмяс.

Але поки що штучне м'ясо набагато дорожче звичайного. Вартість за кілограм становить від 20 до 40 тисяч доларів або гамбургера з курки, або звичайного стейка.

Втім, вчені стверджують, що вже через три-чотири роки м'ясо з пробірки настільки подешевшає, що його зможе придбати кожна господиня. Крім того, виготовляти його можна буде за два-три тижні, а ось корову вирощують мінімум два роки. Вчені говорять, що штучне м'ясо вивільнить землі, які зараз відводять під пасовища.

Нагадаємо, раніше експерти заявили, що в 2021 році в магазинах з'явиться штучне м'ясо.

А Білл Гейтс вклав 40 млн доларів в створення ідеальної корови. Мільярдер хоче, щоб тварина була в чотири рази продуктивнішою і краще переносила спеку.

Крім того, в США хочуть змінити поняття "м'ясо". Якщо уряд США затвердить запропоноване Асоціацією скотарів визначення поняття "м'ясо", всі стартапи Кремнієвої долини, які займаються виробництвом штучного м'яса, втратять право писати це слово на упаковці.

Читайте найважливіші та найцікавіші новини у нашому Telegram

Реклама

Реклама

Новини партнерів

Загрузка...

Новини партнерів

Loading...
загрузка...