В Австралії стартував сезон збору чорних трюфелів, дорогущих грибів, які ще називають "чорними діамантами". І не дивно, бо кілограм такого добра коштує 1200 євро.
У дорогих ресторанах для дегустації делікатесу в період збирання врожаю шеф-кухарі створюють особливе меню. За страви, приправлені свіжим трюфелем з його злегка горіховим смаком і сильним ароматом, гурмани викладають великі гроші.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
Ажіотаж на трюфелі не пройде ніколи – кажуть фахівці. І прибуток буде завжди.
Для пошуку трюфелів використовують спеціально навчених собак. Ті можуть знаходити гриби на глибині до 20 сантиметрів під землею. Викопувати "чорні діаманти" треба спеціальною лопаткою – виключно вручну.