У Фінляндії, яка нещодавно скасувала заборону на використання комах в приготуванні їжі, почали виробництво і продаж хліба з цвіркунів.
Одна з фінляндських пекарень показала технологію приготування незвичайної випічки: сушених комах спочатку перемелюють, а потім змішують з борошном і зернами. З цієї суміші і випікають хліб.
Відзначимо, що одна хлібина такого виробу містить близько 70 цвіркунів.
Хліб з комах коштує дорожче, ніж звичайний. Але він значно дешевше свинини і яловичини, які в Україні за рік подорожчали на 44 і 34 відсотки відповідно.
Незвичайну гастрономічну новинку першими спробували місцеві гурмани.
Відзначимо, що дієтологи розповіли, чи варто обмежувати себе у вживанні хлібобулочних виробів і дотримуватися безглютенової дієти.
Нагадаємо, нещодавно вчені з Інституту природи в Фінляндії запропонували для боротьби зі зростаючим голодом на Землі використовувати тирсу з деревини як джерело їжі. Група дослідників створила проект MonoCell з випуску з деревної тирси одноклітинного білка.